Desert placinta cu mere

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2021 | 10868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1350 g mere curatate de coaja si seminte
  • 200 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • Aluat:
  • 1ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 140 g iaurt
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 420 g faina (sau cat cuprinde)
  • Dimensiuni tava: 25x35 cm
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Umplutura de mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de acestea, se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Aluat:

Se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si iaurtul intr-un castron. Se adauga 200 g faina, praful de copt si otetul si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se intinde grisul, apoi umplutura de mere.

Pe masa de lucru infainata se intinde cealalta jumatate de aluat, se ruleaza pe sucitor, apoi se intinde peste umplutura de mere. Se inteapa aluatul cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

Rocsi 1

20.11.2021, 21:08

Ce poate fi mai bun decat o placinta cu mere? Mai ales in sezonul rece!

Constelatialeu 1

22.11.2021, 15:56

crisselich 1

23.03.2022, 14:09

Buna ziua, la ce temperatura se incalzeste cuptorul? cam cate minute ati lasat prajitura? testul scobitorii e perfect, dar e o diferenta intre 20 si 45 de minute, si nu toata lumea are timp si chef sa stea langa cuptor... :"> :">

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere